Miljørigtig belysning til et miljørigtigt sted

Tekst af Rune H. Jensen

 

På Søndersø genbrugsplads under Nordfyns Kommune går man hele vejen i forhold til miljørigtighed. Det er således ikke kun affaldssorteringen, der drives ud fra miljømæssige hensyn, men også belysningen til selve genbrugspladsen, dens brugere og medarbejdere. Valget er faldet på LED-belysning fra LED-TEK til både udendørs- og indendørsbelysning på Søndersø genbrugsplads, og det er El & Teknik Otterup, der har forestået monteringen af produkterne fra LED-TEK:

Vejarmaturer fra LED-TEK i alumasterne

- Egentlig var der først stillet et andet forslag til LED-belysning i udbud, men jeg anbefalede i stedet løsningen fra LED-TEK, som er kendt for at have en stor lagerbeholdning og som derfor kan levere hurtigt. Samtidig har vejarmaturerne fra LED-TEK været meget nemme at montere – og så har de et lidt mere friskt og let design, fortæller Rasmus Bagger, indehaver af El & Teknik Otterup.

LED-TEK har leveret 36 vejarmaturer i 60W til de i alt 19 aluminiumsmaster på genbrugspladsen, og lamperne er specialleveret i sort farve efter ønske. Dertil kommer seks 30W-armaturer uden for bygningernes porte. Også indendørs har LED-TEK leveret LED-belysning – her i form af flat panels til bl.a. kontorer og frokoststue samt 50W-industriarmaturer i hallerne. Ifølge Rasmus Bagger lyser de godt og bredt over hele arealet, og folkene på genbrugspladsen er tilfredse og glade for løsningen fra LED-TEK.

 

Stilrent design, holdbarhed og god service

Vejarmaturerne fra LED-TEK er udført i et tidløst og stilrent design, kræver et minimum af vedligehold og har en forventet levetid på helt op til 50.000 timer. Mange kommuner i landet er allerede godt i gang med udskiftning til LED også på andre områder som veje, parker og stier og ikke mindst i kommunale institutioner og skoler. Og hos LED-TEK forventer man en fortsat stigende efterspørgsel på LED-belysning, da det både er en miljørigtig, økonomisk langsigtet og behagelig løsning. På Søndersø genbrugsplads sætter installatøren desuden pris på den personlige service og rådgivning fra LED-TEK i forbindelse med projektet:

- LED-TEK har været meget behjælpelige og ydet en god service undervejs, og så har de kunnet klare en hurtig levering. Det er samtidig et prisniveau i den gode ende, og der skal jo også være en fornuftig balance mellem pris og kvalitet. Derfor har jeg også brugt LED-TEK efterfølgende, slutter Rasmus Bagger.

Billeder fra projektet