KH OneStop sparer 100.000 kW med LED-belysning

 

Dækker vigtige behov

KH OneStop producerer og servicerer transportkøleanlæg og lifte, hvilket betyder, at de er nødt til at have højt til loftet. Højt til loftet har i mange år været lig med dårlig belysning – noget som medarbejderne hos KH OneStop længe har måttet nøjes med. B. Schrøder A/S har imidlertid sat en stopper for dette, og med lyskilder fra LED-TEK, har el-installationsfirmaet fået has på den mangelfulde belysning.

En skræddersyet løsning

Tidligere har der ikke været nok lys i de store haller, og samtidigt har det ikke nået ud i krogene. Derfor har en komplet gentænkning af belysningen i de store værksteder været essentiel. Arbejde, hvor småmekanik er hverdagskost, er man nødt til at have optimal belysning til. Valget af lamperne, som skulle rette op på den dårlige belysning, er landet på LED-TEKs High Bay-lamper, lyspaneler og industriarmaturer. High Bay-lamperne er specialdesignede lyskilder, der er særdeles velegnede til blandt andet industrihaller, og har optimal belysningsevne i lokaler med loftshøjder på mellem 6 og 30 meter.

Miljørigtige lyskilder

Søren Merrild Hansen, CFO hos KH OneStop, mærker en stor forskel i hallerne, hvor der er blevet bedre belysning med bedre farvegengivelse. Det er dog ikke den eneste forskel der er sket i hallen, eftersom LED-lyskilderne allerede har sparet 100.000 kW, i forhold til de gamle lysstofrør. Hele 95 procent af besparelsen skyldes udskiftningen af belysning i værkstederne. Kontorer og gangarealer står for de resterende 5 procent besparelse, men eftersom strømforbruget i værkstederne har været så stort, er strømbesparelsen ikke desto mindre blevet mere betydningsfuld.

Billeder fra projektet


Produkter der blev benyttet i projektet