Fra et standard stadion, til måske en af Danmarks flotteste!

” Jeg tror bestemt, at vi har fået Danmarks flotteste stadion, set både fra oven og på banen, samtidig med vi opnår et betydeligt højere belysningsniveau…det kan da ikke blive bedre end det”, udtaler en glad og stolt Ramme IF-formand, Arne Bech Poulsen.

Ramme IF stod for at skulle udskifte dele i deres gamle metalhalogen-lamper, og da disse dele var udgået, valgte man at kontakte el-installatør Jesper Nielsen fra Lomborg El som i samarbejde med belysningskonsulent Henning Vestergaard fra LED-TEK udarbejdede forslag til en ny belysningsløsning.

Der var langt til mål

Det var en langvarig proces, fra idé, til planlægning, søgning af fonde, frivillig arbejdskraft fra klubmedlemmer til at lave fundament og rejsning af master, til det endelige og ikke mindst enestående resultat.

Under hele processen bistod belysningskonsulent og el-installatør, Henning Vestergaard fra LED-TEK med ekspertise, gode råd og ikke mindst tålmodighed gennem en langstrakt og omfattende proces. En ekstraordinær god service, som også var en af grundene for at vælge netop løsningen hos LED-TEK. Der har under hele forløbet været et godt og tæt samarbejde med både Henning Vestergaard og Jesper Nielsen udtaler Arne Bech Poulsen.

Drivere installeret på masterne, for bedre vedligeholdelse

Selve driverne blev installeret i skab i bunden på masterne. Herved fordeles vægten bedre og gør det nemt at kunne vedligeholde belysningsanlægget fremadrettet.

Høj lux, ingen blænding og mange mål til hjemmeholdet

Den nye LED-TEK belysningsløsning, med 2 stk. floodlights fra LED-536-serien på 1000W pr. mast, giver et lux-niveau på ca. 140 lux, hvorimod den gamle halogen-belysning monteret på træmaster, kun gav ca. 30 lux. Klubmedlemmerne, der allerede har spillet under den nye belysning, er yderst tilfredse. De oplever ingen blænding, banen er godt og ensartet belyst og fodboldholdet mener bestemt, at de fremover vil score mange flere mål under hjemmekampene.

INSTALLATØR OG PROJEKTSTED

  • Lomborg Installationsforretning, Lemvig - El-installatør Jesper Nielsen

  • Ramme-Lomborg IF-stadion, Rammegårdvej, 7620 Lemvig

PROJEKTMÅL- og RESULTAT

  • Ønske om en væsentlig forbedring af stadionbelysning på 11-mandsbanen.

  • Ønske om et betydeligt højere belysningsniveau.

 

LED-TEK produkt der blev benyttet i projektet

  • Floodlight LED-536-serie – 2 stk., 1000W, monteret med ekstern driver på hver af de nye 6 stk. nye 18M galvaniserede master.

 

Klik på billedet, for at se projektforløbet i PDF-format

 

Billeder fra projektet


Produkter der blev benyttet i projektet