Fjerkræarmaturet skaber bedre trivsel og vækst

Vi er rigtig glade for fjerkræarmaturet fra LED-TEK og glæder os til at følge udviklingen i produktiviteten”, udtaler indehaveren af Lynggård Fjerkræfarm, Lindy Søgaard Nielsen.

Lindy Søgaard Nielsen holdt et stort åbent hus-arrangement i slutningen af juli 2020, hvor de to nye kyllingehuse til slagtekyllingeproduktion blev indviet. Begge huse fik installeret fjerkræarmaturet med det bredspektrede LED-lys fra LED-TEK.

Lindy Nielsen udtaler: ”Vi er meget glade for lyset, som vi synes er meget behageligt og vi er spændte på at følge resultaterne over de kommende måneder. Vi ved at vi sparer strøm ved at anvende LED i forhold til almindelig belysning, men håber også at vi kan opnå en bedre produktivitet”. ”Selve løsningen blev installeret langt hurtigere end vi havde forventet”, udtaler Jes Stokholm indehaver af Ølby El-Service i Struer, der stod for det samlede el-arbejde hos Lynggård Fjerkræfarm.

 

Produktivitetsstigninger og bedre trivsel med fjerkræarmaturet fra LED-TEK

LED lyset fra fjerkræarmaturet indeholder det fulde farvespektrum og en andel UV-stråler, der styrker optagelsen af D-vitaminer og dermed dannelsen af kalk og fosfor. Alt sammen medvirker til at styrke skelet og muskulatur hos kyllingerne og til at sikre en bedre foderkonvertering og dermed indtjening. LED-TEK´s erfaringer med dette armatur viser, at der kan opnås særdeles interessante produktivitetsstigninger og skabes langt bedre trivsel blandt kyllingerne.

INSTALLATØR OG PROJEKTSTED

  • Ølby El-service i Struer - Lynggård Fjerkræfarm i Lemvig

PROJEKTMÅL- og RESULTAT

  • Naturtro LED-belysning med det fulde farvespektrum, der optimerer udvikling og styrkelse af skelet og muskulatur hos kyllingerne.
  • Armaturets fulde farvespektrum skal være med til at sikre en bedre foderkonvertering og dermed indtjening.
  • En løsning der skaber trivsel og installeres nemt og giver muligheder for forbedret produktivitet.
  • Opnå væsentlig energibesparelse.

LED-TEK produkt der blev benyttet i projektet

Lynggård Fjerkræfarm i Fabjerg, Lemvig, har i 2020 bygget to nye kyllingestalde, så der nu kan produceres yderligere over 500.000 kyllinger årligt.

Billeder fra projektet


Produkter der blev benyttet i projektet