Energirenovering redder lukningstruet svømmehal

 

Stærk kommunal indsats

Siden år 1980 har Ølstykke svømmehal været et socialt og sportsligt samlingspunkt i Egedal kommune. Men eftersom den ikke er rigtigt blevet istandsat siden opførelsen, er antallet af besøgende faldet stødt det seneste årti. Det har derfor længe været oplagt at nedlægge svømmehallen. I stedet for en dette, er Ølstykke svømmehal blevet renoveret for 17,6 mio. kroner. Heraf er 3,5 mio. gået til energirenovering, hvor LED-TEKs lyskilder har spillet en stor rolle.

Den helt store LED-TEK-pakke

Som et led i energirenovationen er den gamle halbelysning udskiftet med helt nye LED-TEK 580 serie, som er en professionel serie af flood lights. Gunnar Sørensen, projektsælger hos LED-TEK forklarer, at eftersom der er et særligt fugtigt indeklima i en svømmehal, er man nødt til at have lamper, der kan holde til vand og fugt, men det er samtidigt også vigtigt at have lamper, der kan modstå syrer. Det betyder, at lamperne er nødt til at være både syrefaste og rustfrie, hvilket LED-TEK 580 er.

Alsidige lamper med gode udsigter

LED-TEK lamperne, som er indstillet til at lyse opad i det pyramideformede lokale, hvor de giver det bedst mulige lys, kommer med lysdæmper, hvilket er et specielt ønske fra svømmehallens side. Det skyldes, at de gerne vil kunne dæmpe lyset, når der er få gæster eller i aften- og nattetimerne. Ikke alene er det med til at gøre svømmehallen til et mere rart sted at befinde sig i, men det er også med til at spare kommunen for en stor elregning. Den gamle belysning og de gamle varmepumper mv., som ikke har været skiftet ud siden den blev installeret i 1980, har været så dyre i drift, at besparelsen fra den nye energirenovation er tjent ind på 1,8 år.

Billeder fra projektet