Bedre trivsel for børn og voksne i institutioner med døgnrytmepanelet

”Dejligt at kunne justere farvetemperaturen, dagen igennem - enten til læsetid eller rolig hyggetid - med det nye døgnrytmepanel fra LED-TEK”, udtaler lederen af den integrerede institution Mariehøj, Katja Just Møller.

Institutionerne, Mariehøj og Børnehuset Skovvænget, ønskede begge en LED-løsning, hvor belysningen kunne justeres i farvetemperatur og derved tage højde for dagens forskellige aktiviteter i institutionerne. ”At vi nu kan justere lyset ned til en varmere farve, når børnene kommer tidligt om morgenen og derved kan vågne langsomt, eller det at pædagogerne kan justere til dagslys, når der læses for børnene, og endda dæmpe lyset til hyggetime, er alle meget glade for. 

Det giver en anden ro og dermed en bedre trivsel for både børnene og personalet, at vi kan justere lyset, så det bedre passer med kroppens egen døgnrytme. En af stuerne har endda benyttet sig meget af, at belysningen kan rumopdeles således, at dele af stuen har mere dagslys, f.eks. ved læsning, og den anden del af stuen kan nyde en mere dæmpet belysning” udtaler lederen af Mariehøj, Katja Just Møller. ”Vi har været meget udenfor pga. Covid-19, men vi vil helt klart bruge den nye belysning meget i den kommende mørke tid, og vi glæder os til fuldt at kunne udnytte de individuelle indstillinger døgnrytmepanelet giver os via fjernbetjeningen”udtaler lederen af Børnehuset Skovvænget, Tine Hjort.

 

Mange individuelle løsninger med døgnrytmepanelet

Begge steder glæder de sig til fuldt at kunne udnytte de mange individuelle løsninger som døgnrytmepanelet LUX-332AC2 giver dem, når de går den mørke tid i møde. Alle er yderst tilfredse med døgnrytmepanelet, hvor de kan justere farvetemperatur og lysstyrke, samt opdelingen af rum og tilpasse lyset efter behovet for dagens aktiviteter. Rengøringspersonalet er også meget tilfredse med den nye belysning, der opfylder Arbejdstilsynets krav.

INSTALLATØRER OG PROJEKTSTEDER

  • Installationsfirmaet Dahl Service - Integreret institution Mariehøj i Hørsholm.
  • Installationsfirmaet W. Johansen Havdrup - Børnehuset Skovvænget i Hørsholm.


PROJEKTMÅL- og RESULTAT

  • Bedre lys, samt muligheden for at justere lyset for bedre trivsel for børnene og personalet i institutionerne.
  • At kunne styre farvetemperaturen til f.eks. hyggetimer eller læsetid, samt mulighed for i det samme rum at have forskellige farvetemperaturer og lysstyrker.
  • Bedre belysning for rengøringspersonalet i overensstemmelse med Arbejdstilsynets krav.
  • Opnå væsentlig energibesparelse.


LED-TEK produkter der blev benyttet i projekterne

Mariehøj er en integreret institution (vuggestue og børnehave) i Hørsholm med plads til 84 børn. Med udgangspunkt i det enkelte barn, danner de i fællesskab grundstenene til det aktive børneliv.Børnehuset Skovvænget er en integreret institution (vuggestue og børnehave) i Hørsholm med plads til 84 børn. Deres motto er: Lad livsglæden boble – Børn har ret til krat og fællesskaber

Billeder fra projektet