Nye stilrene serier til vej- og parkbelysning.

Mange af landets kommuner har allerede set lyset og er begyndt at implementere LED-lys til veje, parker og stisystemer. Og de to nye serier, som LED-TEK nu kan levere, giver en række klare fordele

 

 

 

 

 

 

Stilrene parklamper og vejarmaturer med styring

- Det er en ny serie af hhv. vejarmaturer fra 30-150W og en serie parklamper fra 30-120W. Parklamperne leveres i et meget enkelt og stilrent design, og de fungerer i standard versionen med almindelig tænd/sluk-automatik. Både Vejarmaturerne og parklamperne kan dog styres på tre forskellige måder, fortæller partner Bo Lindby fra LED-TEK og uddyber:

– Udover at fungere som almindelig vejarmatur med en lys spredning der følger vejens geometri, fås armaturerne med intelligent styring, der typisk starter med fuld styrke, når det bliver mørkt, derefter dæmper ned til omkring 50 % i nattetimerne, og i morgentimerne igen justerer op på fuld styrke, inden der slukkes helt når det bliver lyst. 

Vejarmaturerne kan derudover styres via wireless-kontrol. Typisk styres en strækning af vejlamper, hvor den første lampe styres direkte og de øvrige lamper i rækken følger med som slaver. Der kan i princippet kobles lige så mange ”slaver” på som ønsket.

Endelig fås versioner hvor hver enkelt lampe styres individuelt.

Med ovennævnte styringer, reduceres strømforbruget til et absolut minimum. Derudover er LED armaturer i sig selv en belysningsform med et minimum af vedligehold og en meget lang levetid.

 

LED-lys vinder indpas

Selv om mange kommuner er godt i gang med udskiftning til LED, forventer LED-TEK en stigende efterspørgsel til belysning af veje, parker og stier i de kommende år, da LED-belysning både er en bæredygtig og økonomisk fornuftig løsning også i kommunalt og offentligt regi.

Læs mere om vejarmaturer og parkarmaturer på siden.